A szeretet törvénye

feltetel nelkuli szeretetÉletünk alapvető feladata, hogy megtanuljunk szeretni. Azt a fajta szeretetet magunkévá tenni, ami mindent áthat. Olyan mindent átfogó szeretet képességét kell elsajátítanunk, amely mindenkit elfogad, befogad, és nem zár ki. Feltétel nélküli szeretetet. Akkor tudunk úgy szeretni, mint Isten.

Szerelmesnek lenni és igazán szeretni két különböző dolog. A szeretet azt jelenti, hogy megértően, tudatosan elfogadom a tökéletlent, és megértem hogy minden úgy tökéletes, ahogy van.

A szeretet az az öröm, amelyet akkor érzünk, amikor a szeretett személyre gondolunk, őt látjuk. Ha szeretem, akkor önmagamat adom, a szeretett személynek a legjobbakat akarom és kívánom úgy, hogy semmilyen ellenszolgáltatást nem várok.

A szeretet mindig ad, az adásban teljesíti ki önmagát. Megnyitom magamat és beengedem a másikat. Egy vágyat kelt életre az emberben hogy a másik embert boldoggá tegye, és kész ennek érdekében bármit megtenni. Figyelmet adni, ha figyelemre van szüksége, szabadságot adni, ha szabadságra van szüksége, időt adni, ha időre van szüksége.

A szeretetben nem várunk feltétlen viszonzást. Cselekedeteink mozgatórugója a gyengéd odafigyelés, nagyrabecsülés és csodálat. Szerethetünk mellette másokat is, és ezt a jogot neki is megadjuk. Érzelmileg független vagyok a másik reakcióitól, mert szeretem őt, függetlenül attól, hogy érzelmeim viszonzásra találtak-e vagy sem.

A szerelmes birtokolni akarja szerelmét, kisajátítani és függővé tenni. Csakhogy mindaddig, amíg a szeretetben a függőség bármelyik formája van, a kapcsolat nem lesz tökéletes.

A szerelemben sokszor mondjuk azt hogy „szeretlek”, de legtöbbször ez azt jelenti, hogy „szükségem van rád”. Ez viszont azt jelenti, hogy az igazi, feltétel nélküli szeretetet nem tapasztaltuk még meg.

A feltétel nélküli szeretetben elsősorban önmagunkat szeretjük, önmagunkat feltétel nélkül elfogadjuk. Ennek segítségével jutunk el abba az állapotba, hogy önmagunk is boldogok és elégedettek legyünk.

A láthatóan harmóniában élő embert áthatja a szeretet. Ami benne van, az megjelenik a külvilágban is.

(Részlet a diplomamunkámból, forrásmunka: Kurt Tepperwein: A Szellemi törvények)

Ha tetszett, akkor kérlek fejezd ki egy ajánlással : )nyil1