Gyerekek a szeretetről

BiancaA gyerekek szokták a legbölcsebb meghatározásokat mondani azokra a dolgokra, amiket szavakkal talán ki sem lehet fejezni. Ezért kerestem olyan válaszokat arra a kérdésre, „Hogy mi a szeretet?” amit felnőttként is magamévá tudok tenni.
A gyermeki őszinteség még abból az isteni szeretetből való aminek az élményével felnőtt korban már ritkábban találkozhatunk.

nyil2“Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a neved. Valahol érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved.”Zsolti – 4 éves

nyil2“A szeretet az, amikor az étteremben odaadod másnak a sült krumplidat, anélkül, hogy te kérnél az övéből.”
Kriszti – 6 éves

nyil2“Szeretet az, ami megnevettet, amikor fáradt vagy.” Teri – 4 éves

nyil2“A szeretet az, amikor két ember állandóan csókolózik. Amikor pedig már belefáradtak a csókolózásba, még akkor is együtt akarnak maradni és beszélgetnek. Apa és anya ilyenek.”
Emília – 8 éves

nyil2“Amikor nagyinak begyulladtak az izületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse a lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is izületgyulladása van. Ez a szeretet.”
Rebeka – 8 éves

nyil2“A szeretet az, amikor anyu kávét főz apának, de belekortyol mielőtt odaadná neki, csak a biztonság kedvéért, hogy ellenőrizze, hogy biztosan finom-e.”
Dani – 7 éves

nyil2“A szeretet az, ami Karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra
abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.”
Robi – 7 éves

nyil2“Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz.”
Nikolett – 6 éves

nyil2“A szeretet az, amikor elmondod egy fiúnak, hogy tetszik neked az inge, erre ő ezután minden nap csak azt hordja majd.”
Nóri – 7 éves

nyil2“A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást.”
Tomi – 6 éves

nyil2“A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem.”
Csilla – 8 éves

nyil2“A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak.”
Eszter – 5 éves

nyil2“A szeretet az, amikor apa izzadt és büdös, de anya akkor is azt mondja neki, hogy sokkal helyesebb, mint Robert Redford.”
Krisztián – 7 éves

nyil2“A szeretet az, amikor a kutyusom megnyalja az arcom akkor is, ha egész nap nem foglalkoztam vele.”
Marika – 4 éves

nyil2“Amikor szeretsz valakit, akkor sokat pislogsz, és apró csillagocskák jönnek ki belőled.”
Judit – 7 éves

nyil2“Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik.”
Júlia – 8 éves

(forrás: Internet)

Tetszett? Kérlek ajánld barátaidnak is 🙂nyil1