Elvis Presley

A Király személyiség elemzését szintén egy kedves olvasóm, Makai Betti kérte a Facebookon.  Elvis 1935. január 8-án született Mississipi államban, kronobiológiai elemzésében a fizikai markere szintén közép-szangvinikus, mint eddig már elemzett több hírességnél. Elvis fizikai markere azt mutatja meg, hogy látjuk mi Őt, kívülállók és a körülötte élő emberek.
Elvist a közép-szangvinikussága miatt mi egy népszerű, sikeres, különböző helyzetekhez és emberekhez jól alkalmazkodó embernek látjuk, legyen az dokumentum film, életrajz, koncertfelvétel, emlékezések. Kívülről kiegyensúlyozott volt és jó stressztűrő. Fontos volt számára a társaság, ezért is vette körül magát gyerekkori barátokkal, akik először zenésztársai, majd életének kísérői, őrei voltak, akik magukat Memphisi Mafiának hívták.
Elvis4Fontos volt számára, hogy ő legyen mindig a középpontban. A közép-szangvinikus típus hajlamos felvenni a társaságából szokásokat, sajnos Elvisnél is jelentkezett és nem a jó irányba. Az hogy látszólag jó stressztűrő volt, gyakran gyógyszerekkel és egyéb szerekkel kompenzálta. Egy előző elemzésnél már írtam, hogy a közép-szangvinikus típus valamennyire szélkakas, hol erre, hol arra fordul. Elvisnél is jól kimutatható, hogy amikor a Beatles mánia a kezdetét vette az államokban, akkor inkább a film felé fordult, hét-nyolc évig egyáltalán nem koncertezett, pedig az volt addig az élete. Bár továbbra is énekelt, mert a filmek betétdalait rendszerint ő adta elő, ezek sem arattak akkora sikert, mint amit várt tőlük.
Miután több mint harminc filmet forgatott, és ebben az irányban nem aratott nagy sikert, így a hetvenes évek végén újra visszatért az eredethez, a zenéhez, ez a fordulat meghozta számára az igazi sikert, ekkor érte el sikereinek csúcsát. Sajnos a stressz ismét bejött az életébe, mert egyrészt a magánélete is tönkrement, másrészt egyre több betegség gyűrte a szervezetét a több mint tízéves gyógyszerezésnek köszönhetően, 42 éves korára ez a hihetetlen energiájú tehetség elhasználta a testét és kiégette a lelkét.

Elvis1Elvis kronobiológiai érzelmi markere egoisztikus vezető, ezen a szinten a legmagasabb az energiája, érzelmileg égett legjobban. Az érzelmi markerünk mutatja meg számunkra, hogyan érezzük magunkat, hogyan éljük meg a velünk történteket. Elvis Presley büszke és énközpontú ember volt. Céltudatosan élt, saját maga irányította életét, legalábbis ő maga azt hitte. Az igazság, hogy ifjúkorában ez valóban így is volt, de a siker útjára lépésekor a menedzsere Parker ezredes vette át az irányítást felette. Erről Elvis valójában nem tudott, ez az irányítás használta ki Őt, vette el az életenergiáját idejekorán. A saját megélése szerint céltudatosan élt, irányítóként tekintett önmagára, aki a munkáját leginkább egyedül szereti végezni. Nagy érzelmi tartalékokkal rendelkezett, akit szeretett, azért mindent megtett. Sokan körülötte ezt ki is használták rendesen.

Elvis és családjaViszont egy valamit nagyon elrontott… A magánéletében is ő uralkodott, feleségét birtokolta, de ez mellett elhanyagolta, melyet aztán az asszony sokáig nem bírt és tizenhárom éves kapcsolatuk után kilépett az életéből. Bár az egoisztikus-vezető típus mindent kibír, ha mindent elveszít akkor is fel tud állni, Elvis is látszólag így tett, új kapcsolatot létesített, de a belső ellenmondások szépen felőrölték az érzelmi energiáit is.

nyil2Kronobiológiai intellektuális markere produktív vegyes, a legmagasabb intellektuális szint jellemzi, aki leginkább gondolataiban szeret élni. Elvis számára nagyon fontos volt, hogy maradandót alkosson. Igazából őt nem izgatta a gyors siker és a pénz, ezért is tudott könnyen ajándékozni nagyértékű tárgyakat a környezetének. A sikereit annak a motivációnak köszönhette, hogy egyrészt a menedzsere hatása alá került, másrészt a környezetében élő embereknek akart segíteni. Mind az intuíciós és logikai készsége is energikus volt, szeretett olyan utakon járni, melyeken addig még senki sem járt. Sok ilyen típusú ember kutatóként, felfedezőként válik híressé, Elvis a zenében találta meg ezt. Így teremtett meg új stílust a rockabillyt, és így lett ő a világ elsőszámú rock and roll előadója.

Elvis mátrixElvis numerológiai elemzését is elkészítettem, ebből is sok érdekes információ kinyerhető. Nyolcadikán született, ez a numerológiai szerint a személyes karaktere. A nyolcas születésű emberek általában a siker emberei. A nyolcas olyan energiákat ad nekik, amelyet ha jól működtetnek, akkor kimagasló eredményeket tudnak elérni. A siker folyamatosan hajtja őket, ezáltal a pénz és az anyagi gazdagság is rendben lesz életükben. Fontos számukra az igazság, így a legtöbb nyolcas jogi útra tér, de ha rosszul működteti akkor pont az ellenkezője, tehetséges bűnöző válik belőlük. Elvist a siker motiválta erőteljesen, és ezt szerencsére a zenében találta meg.

A mátrixban láthatjátok hogy két üres négyzet van. Ezek az üres helyek Elvis életfeladatát jelölik. Életében meg kellett teremtenie a biztonságot, főleg a fizikait, az anyagi biztonságot. Ezt sikerült messzemenőkig teljesítenie, hiszen sem magának sem a körülötte élőknek nem voltak anyagi gondjaik. A másik életfeladata a család és harmonikus otthon megteremtése. Érdekesség az életében, hogy Priscillának hat évig udvarolt, utána vette feleségül. Az udvarlás alatt nem volt beteljesedett szexuális aktus közöttük, a házasságkötés után viszont azonnal megfogant az egyszem lányuk. Lisa születése után Elvis megtagadta a szexuális együttlétet a feleségétől, mely miatt az asszony is hamarosan eltávolódott tőle. A családalapítás mint feladat létrejött, de a harmóniát és a szép otthon idillét viszont már nem tudta megtartani.

Elvis2Elvis a sorsútjához két erős tiszta energiát kapott. Az egyik a szolgálat, melyet abban teljesített ki, hogy maximálisan kiszolgálta az Ő művészetére éhezőket. A másik szolgálata, hogy segítette a rászorulókat. Biztosan emlékeztek arra, hogy az ötvenhatos események után egy műsorban szólította fel az amerikaiakat, hogy támogassák a magyarokat segélycsomagokkal, ekkor hatalmas mennyiségű csomagáradat érkezett hozzánk kintről. Ezért itt Magyarországon is elismerték, bár ezt már ő nem érhette meg.

Az életében egoisztikus volt, a zenében maximálisan alázatos. A másik energiát a hitben, főleg az önmagában való hitben kapott. Érdekesség, hogy fiatalkorában a szüleivel rendszeresen jártak templomban és a gospel is nagy hatással volt rá.

Elvis3A piros háromszögben találhatjuk Elvis sorsútját. A kilences a Tanácsadók útja. Elvisnek élete során folyamatosan tanulnia kellett, és a zenei elhivatottsága állandóan el is várta a folyamatos fejlődést. Ezt a tudást tovább is kellett adnia, ezt nem fizikailag, hanem energetikailag tette meg, mert nagyon sok tehetséget inspirált az ő művészete és sikere, de nemcsak életében, hanem halála után is.

Következő személyelemzésünk Leonardo Dicapriót fogja elemezni, szintén egy kedves olvasóm kérésére a Facebookon.

Ha tetszett Elvis Presley személyiségelemzése, akkor kérlek ajáld tovább barátaidnak és ismerőseidnek.

Köszönöm 🙂 nyil1

A bejegyzés kategóriája: híres emberek elemzése, kronobiológia, numerológia, személyiség elemzés
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.