Kronobiológia

személyiségünk tudatos fejlesztéseA kronobiológia, azaz időbiológia két ága:
– bioritmológia (bioritmus-számítás)
– pszichogenetika, amely az ember születésének napjára jellemző kozmikus hatásokkal foglalkozik.

A kronobiológiai pszichogenetika a születés évének, hónapjának és napjának számjegyeit használja fel, és ezek segítségével állapítja meg az egyén adottságait.

Egyéniségünk jellemzőinek tudatosítása, elfogadása és az előnyös felhasználása megkönnyíti önmagunk megismerését, a személyiségünk fejlesztését, valamint nagymértékben segíti a párválasztásunkat és az emberi kapcsolatainkat is.

Az alaptézis: fogadjunk el minden embert olyannak, amilyen. Értékelni, ítélkezni nem szabad. Félre kell tenni azt a társadalmi általánosítást, hogy van jó és rossz személyiség. Minden temperamentumnak vannak erős és gyenge oldalai, amelyek előnyt vagy éppen hátrányt jelentenek egyik-másik tevékenységünkben. Fontos hogy az ember ismerje az erősségeit és gyengéit, ki tudja használni az előnyös tulajdonságait, az intellektus és a tudatosság segítségével pedig kompenzálni tudja gyenge oldalát.   nyil1 A módszer származása:

hippocratesA legelső rendszert Hippokratész görög orvos alkotta meg, a típusok felállításánál alapvető szempontja a vérmérséklet, vagyis a temperamentum volt. Ő állapította meg a négy alaptípust, mely szerint az emberi szervezetben négy alapvető folyadék van, amelyek: melankolikus (fekete epe), flegmatikus (nyál), szangvinikus (vér) és kolerikus (sárga epe), a megfelelő arányban keveredve határozzák meg az ember temperatumát.
Pavlov az idegrendszeri folyamatok minőségéből következtetett a temperamentumra és meghatározta az élénk, féktelen, nyugodt és gyenge izgalmi és gátlási folyamatokat mutató típusokat.

nyil1

Artur Zsazskov és Tatiana Szmirnova3

Dr. Artur Zsaszkov professzor és dr. Tatjana Szmirnova kidolgozták és meghatározták a pszichogenetika alapjait, a természeti tipológia szabályrendszerét az egyén születési napjára jellemző kozmikus hatások vizsgálata által. A születési dátumból kiszámolható az ember idegrendszerének fizikai, érzelmi és intellektuális kontúrjai.

Mikor az ember megszületik, a szüleitől örökölt tulajdonságokat hoz magával. Emellett még a születés napján érvényesülő kozmikus hatások is befolyásolják a személyiségünk jellemzőit. Ezért a születés napjának ismeretében megállapítható, hogy a vizsgált ember milyen, az egész életére kiható tulajdonságokkal rendelkezik. Természetesen a később jelentkező hatások, mint a nevelés, a tanulás és a folyamatos élettapasztalat, ezekre az alaptulajdonságokra épülnek rá, melyek végül felépítik az ember egyéniségét. A velünk született fizikai, érzelmi és intellektuális tulajdonságokat nem lehet gyökeresen megváltoztatni, de módosítani akár pozitív, akár negatív irányban is lehet. Tiszta formájában a temperamentum az életben soha sem található meg, csupán a vonások túlsúlyáról lehet beszélni.

Ki vagyok én 3Meglepő tapasztalás az, amikor a kronobiológiai elemzés felfedi a személyiségünk milyenségét. Saját és mások által elmondott tapasztalat, hogy mekkora megkönnyebbülés és felismerés történik ilyenkor, hiszen teljes mértékben meg lehet érteni a saját és mások viselkedését, a dolgokhoz való hozzáállását.nyil1

Megértettem a hozzám közelállókat, nagyon sokat segített az hogy bár a gyermekkoromat sokáig inkább el akartam felejteni, de a családom elemzése után megértettem és elfogadtam, hogy mindenki pontosan olyan, amilyen, és pontosan úgy kellett történnie mindennek, ahogy történt. Ezzel már meg is változott a gyermekkorom, hiszen elkezdtem felfedezni benne azokat a dolgokat, amelynek emléke örömmel tölt el.

Én világéletemben szerettem volna olyan személyiség lenni, aki mindenét mindenkor rendben hagyja, de ez soha sem ment hosszútávon. És azt sem értettem, hogy miért találom magam rendszeresen középpontban, hiszen nem teszek meg érte sok mindent. A saját személyiségem megismerése után megértettem a működésemet, azokat a tulajdonságokat erősítettem, amiket pozitívnak találtam. Amely tulajdonságok pedig gyengék, vagy egyáltalán nem voltak, de szerettem volna, mindenképpen tudatosan és tanulással folyamatosan erősítem.

Ha érdekesnek találod a kronobiológiát, és szeretnél többet tudni róla, akkor kattints a FIZIKAI MARKERre, ahol megtudhatod, hogy milyen tipusúak vagyunk fizikai szinten, vagyis hogy látnak mások benünket.

Tetszik ez a személyiségelemző módszer? Kérlek oszd meg barátaiddal is! Köszönöm!nyil1