Fizikai marker

különböző személyiségek

A fizikai marker = kifelé történő viselkedésünk, vagyis azt mutatja meg, hogy látnak bennünket az emberek.

 

 

 

Fizikai kontúr típusai

nyil2

Melankolikus:
Kritikára érzékeny, óvatos bánásmódot igényel. Nagyon szereti a kényelmet és a szép dolgokat. Általában rendszerető és nehezen viseli a hirtelen változásokat. Stresszt nehezen tűri, kevésbé aktív, sok pihenésre van szüksége. Az újdonságokkal eleinte bizalmatlan. Önbizalma néha elhagyja, fontos hogy környezete megértően   foduljon felé és ne kényszerítse olyan feladatra, amely erőit meghaladja.

nyil2

Érzékeny kolerikus:
Türelmetlen, érzékeny a fizikai ingerekre. Könnyen kezdeményez, azonban nem kitartó. Nagy és erőteljes munkavégzésre, erőkifejtésre nem igazán alkalmas. Az erede csak a dinamizmusában és mozgékonyságában rejlik. Hangulata gyakran változik, kiszámíthatatlan. A munkához is mindig nagy lendülettel áll neki, de könnyen elfárad, ilyenkor ingerlékennyé válik.Változatos, mozgással és kihívásokkal járó munka megfelelő a számára, ha van ideje, rövid pihenőket iktasson be.

nyil2

Kolerikus:
Megnyilvánulásai erőteljesek, határozottak, magabiztosak. A legtöbb esetben döntésképes, megvannak a saját elképzelései, ezért nehezen vagy egyáltalán nem befolyásolható. A kritikát nehezen tűri, ő maga elég kritikus. Vita esetén ritkán ad másnak igazat, meg van győződve, saját tévedhetetlenségéről. Erőskezű vezető, néha agresszív.

nyil2

Flegmatikus:
Nagyon kevés válaszreakciót mutat a környezet felé, szinte mozdulatlan, türelmes, kitartó és szorgalmas. Munkavégzése lassú, nagy figyelmet fordít a részletek kidolgozására, mindig előre tervez és gondolkodik. Nem szereti ha siettetik, a változásokhoz és az új dolgokhoz is nehezen alkalmazkodik. Időre van szüksége érzhelmei kifejlődéséhez. Rendkívül erős, békés típus.

nyil2

Flegmatikus-szangvinikus:
Nagyon jó a stressz tűrő képessége, még erősebb és kiegyensúlyozottabb mint a flegmatikus. Kitartó és következetes, szereti kellő alapossággal és igényességgel elvégeznie a munkáját. Általában vidám és tud csapatban, másokkal együtt dolgozni. Fizikai idegrendszere terhelhető, szinte mindent kibír, túlér. Önkontrollja magas, jó stratéga, mindig előbb gondolkodik és utána cselekszik. Megbizható és következetes, de időnként nagyon makacs.

nyil2

Szangvinikus:
Vidám, társaságkedvelő. Nagyon jól kommunikál, verbálisan és non-verbálisan is. Lételeme az állandó kapcsolattartás és aktivitás. Könnyen kezdeményez és nagyon őszinte. Kiegyensúlyozott, erős tipus, sikerre van programozva. Magabiztosságával és dinamizmusával könnyen magával ragadja környezetét is. Örökmozgó. Szabadságszerető és elfogadó. A monoton és túl aprólékos munka viszont idegesíti.

nyil2

Közepes szangvinikus:
Könnyen mozgásba lendül, közepes dinamizmussal reagál a környezet ingereire. A monoton ingerek idegesítik, mindig az újdonságot, izgalmat keresi. Optimista, közepesen aktív, erejével többnyire jól gazdálkodik. Jól tud a környezetéhez alkalmazkodni, igyekszik mindenkivel jó viszonyt kialakítani. Kompromisszum-kereső, nem szereti a vitát és az egyensúlytalanságot maga körül. Stressz esetén érzékeny kolerikusként vagy melankolikusként viselkedhet.

különböző embereknyil1

Ugye érdekes személyiségek vagyunk? Te felismerted magad? Milyen lehetsz mások szemében?
Ha tovább is érdekel ez a tudományág, és szeretnéd megtudni, hogy az ÉRZELMI MARKER mit takar, akkor kattints a szóra.