Intellektuális marker

gondolkodo

Intellektuális marker = hogyan gondolkozunk és dolgozunk a mindennapokban.

Intellektuális kontúr típusai

nyil2

Gyakorlati gondolkodó
A gyakorlati tapasztalatokból nagyon jól tud tanulni, elsősorban a rövidtávon elérhető eredmények mozgatják meg. Legjobban úgy tud dolgozni, ha pontosan elmondják neki, hogy mit várnak el tőle. Kézügyessége jó, elsősorban a logikai gondolkodást részesíti előnyben. Nem tervez túlságosan előre, képes a jelenben boldog lenni. Nem tud aggódni olyan események miatt, amelyek még nem következtek be.

nyil2

Harmonikus gondolkodó
Kifejezetten domináns a logikai erő, így inkább részekben veszi fel az információt. Kritikai és analitikai érzéke nagyon jó, számokkal és rendszerekkel jól boldogul. Könnyen megtalálja a praktikus megoldásokat, de szükség esetén bonyolult rendszereket, megközelítést is képes megalkotni.

nyil2

Produktív gondolkodó
Nagy az információigénye, mindig dolgozik szellemileg valamin. Nem az azonnal elérhető eredmény motiválja, sokkal fontosabb számára olyan rendszer, maradandó szellemi alkotás létrehozása, amely mások számára is hasznos. Logikai úton győzhető meg, szeret vitázni, erős a kritikai érzéke.

nyil2

Gyakorlati vegyes
A fizikai világ jelenségeire jól reagál, a maga módján szereti megoldani a feladatokat. Kiegyensúlyozott a két agyfélteke működése, össze tudja hangolni a megérzéseit a következő logikus lépéssel. Általában realisztikus célokat tűz ki maga elé, jól ismeri a képességeit.

nyil2

Harmonikus vegyes
Kiegyensúlyozott gondolkodásmód, harmonizálni tudja az intuícióit a logikai megközelítéssel. Képes a jelen kihívásait összhangba hozni a jövőre vonatkozó igényekkel. Tud rendszerben dolgozni, saját stratégiát is képes alkotni, de mások munkáját is jól koordinálja, átlátja. Kifejezetten kreatív típus.

nyil2

Produktív vegyes
Kifejezetten szüksége van arra, hogy erős szellemi energiáit állandóan valaminek a létrehozására használja. Információigénye jelentős, minden érdekli, mindent tudni akar. Képes az információt logikai úton és intuitív formában is felvenni. Bármikor rendelkezésre áll a kreativitása, megérzései nagyon jól működnek. Nagyobb rendszerekkel is képes dolgozni, memóriája jó, átlátja a bonyolultabb megközelítéseket is. Az intellektuális idegrendszer domináns, emiatt nemcsak kitalálja, megtervezi a dolgokat, hanem képes azok létrehozására is.

nyil2

Gyakorlati művészi
Inkább vizuális típus, intuitív, az ösztöneire hallgat. Cselekedeteiben erősen impulzív, ezzel néha meglepetést okoz a környezetének. Egy-egy problémára a megoldást képekben látja, képes gyors helyzetfelismerésre, döntésre.

nyil2

Produktív művészi
Nagyon erős kreativitás, vizualitás segíti abban, hogy az intuícióra hallgatva fejben képek formájában előre lásson bonyolultabb megoldásokat, lehetőségeket. Ötleteit képes strukturálni is, inkább fejben dolgozik, mint fizikai szinten. Általában vizuális módon rögzíti az információt.

sakk földUgye kezded érteni, hogy miért jó a személyiségelemzés 🙂 De ez még nem minden, a kronobiológia megmutatja, hogy melyik területen (fizikai, érzelmi, intellektuális) mennyi energiával rendelkezünk. Ahol a legnagyobbal, azzal kell az életünket segítenünk, azon a területen foglalkozzunk az anyagi javak megteremtésével is.

Ez megmutatja azt is, hogy milyen területen érdemes erősíteni is magunkat, valamint hogy ha elakadásunk van akár munkában, vagy párkapcsolati problémákkal éljük az életünket, hogyan tudunk minél könnyebben kijönni belőle és megoldani.

Lehetőséget ad gyermekeink személyiségének felkutatására is, segítséget ad arra, hogy merre segítsünk nekik elindulni, milyen foglalkozás, hivatás segítheti az életét minél jobban.

Ha ezen információk is érdekelnek, akkor kérlek kattints az ENERGIÁra. De előtte egy lájkot kérek Tőled, ha tetszett az intellektuális markerek jellemzői : ) Köszönöm!