Párkapcsolatban

26Nagyszüleink nagy része egy munkahelyen dolgoztak egész életükben, szinte ugyanaz a baráti körben voltak, s egy párkapcsolatuk volt életük végéig. Mi pedig a mai egyre gyorsuló világban a kapcsolatainkat is ugyanúgy váltogatjuk mint a barátainkat, munkahelyeinket. De ez nem tölt el bennünket boldogsággal. Sőt! Ennek a pörgésnek nincs jó vége, le kell lassulnunk.
Manapság könnyebb válni, elhagyni egymást, mint a problémákat megoldani. Pedig akik így tesznek, nem tudják, hogy a következő kapcsolatban is ugyanaz vár rájuk, mert ha valamit nem tudtak megoldani, az Élet addig tolja eléjük, amíg meg nem oldották.
Mielőtt arra az elhatározásra jutnál, hogy megszünteted a bármelyik emberi kapcsolatodat, először tegyél lehetőséget rá, hogy helyrehozd. Tudod! a következőben is megkapod!
Ha el tudod dönteni, hogy megoldod a problémát – feladatot – akkor kezdjél neki. Keresd meg az okot, miért nem működik a kapcsolatod.

52Miért jó Neked az ha tudod az okot?
Elsősorban, mert ha tudod, akkor meg tudod oldani. Természetesen ehhez mindkettőtök akarata kell. Ha a párod is benne van abban, hogy megoldjátok, akkor nyerő páros vagytok. De van sok olyan helyzet, amikor a másiknak már nincs energiája erre. Erre is vannak megfelelő módszerek, hogy a gondok szépen kisimuljanak.

Ha meg tudjátok oldani a feladatot közösen, akkor lássatok hozzá. Ha nem, akkor forduljatok segítséghez. Legyen ez a segítségkérés az első befektetés a boldog párkapcsolatotokba. Szinte minden tárgyunkat (ház, autó, műszaki cikkek, ruházati cikkek) szervizeltetjük, csak a saját párkapcsolatunkra nem fordítunk semmit sem. Könnyebb elválni, mint megoldani, pedig az előbbi sokkal költségesebb megoldás.

Miért jó Neked az, ha segítséget kérsz?27
Belül vagy a kapcsolatban, nem látod a megoldást. Aki kívül van sokkal jobban rálát arra, hogy mi a megfelelő irány, amerre el kell indulni.

Miért jobb megoldani a problémákat, mint válni?
Ha van szeretet még köztetek, akkor megoldható minden. Sokkal jobb egy olyan emberrel élni, akit már ismerünk, mint keresni egy másikat, akinél valószínű hasonló probléma fog felmerülni, hiszen nem oldottuk meg, és a vonzás törvénye is működik.

Mi van akkor, ha a párunk már máshova kacsintgat?
El kell döntenünk, hogy „harcolunk” érte vagy elengedjük. Ha harcolunk érte, akkor azt csak a szeretettel tudjuk megtenni. Itt is a vonzás törvényét vonjuk be. Ez természetesen csak akkor működik, ha a párunkban még van szeretet felénk.

Segíteni tudok Neked abban, hogy
• feltárjuk az okokat
• megtaláljuk közösen a megoldást

Ehhez mindenképpen olvasd el a személyiségelemzésről szóló írásokat, főleg a kronobiológiát!

Szívesen fogadom az ajánlásodat! Köszönöm! nyil1