Üzletben

Ki vagyok én 3A munkahelyi, üzleti problémák gyökere is legtöbbször belülről indul ki. Ha otthon, a családunkban, párkapcsolatunkban probléma van, ezt az állapotot, rezgést visszük tovább ahol csak vagyunk. Sokszor megváltozik a munkahelyi problémánk is, ha saját magunkban rendet teszünk.

Vannak más esetek is, amikor nem értjük meg a másik embereket, a munkatársaink viselkedését. Elvárásaink vannak velük szemben, szeretnénk ha úgy működnének, ahogy nekünk tetszik. Nem értjük, hogy mások miért mások. Ha alaposabban megismernénk a munkahelyen körülöttünk élőket, egyből tisztább lenne a kép, alaposabban meg lehetne tervezni a feladatokat, ki milyen feladatra, milyen tempóban megfelelő.nyil1

Mert képzeljük el, hogy elvárásaink vannak egy melankolikus – lassan, de alaposan dolgozó – embertől, hogy dinamikus, azonnali eredményeket érjen el. Vagy egy egoista érzelmű markerrel rendelkező embertől, – aki fantasztikusan tud egyedül dolgozni – hogy maximálisan beilleszkedjen egy csapatba és alkalmazkodjon mindenkihez. Ez nem működik. Mindenkinek megvan a megfelelő feladata, dinamikája és helye.

Ha új munkatársat keresünk, akkor meg kell határoznunk, hogy milyen ember lenne a legmegfelelőbb az adott feladatra. Sajnos ez a tervezés még nagyon gyerekcipőben jár, hiszen sok ember még saját magát sem ismeri.

kezekKronobiológiai személyiségelemzéssel a születési időpontból az alapszemélyiséget könnyedén meg lehet állapítani.

Megfelelő tervezéssel nagyon jó munkahelyi csapatot lehet létrehozni úgy, hogy egy-egy pozícióra a legmegfelelőbb személyiséget kell alkalmazni.

Ebben tudok segíteni a kronobiológiai személyiségelemzéssel úgy, hogy a jelöltnek nem kell semmilyen tesztet kitöltenie. A kronobiológia nem hókusz-pókusz, alapos tudományos kutatás alapján jött létre. Kérlek olvasd el mindenképpen a róla szóló leírást úgy, hogy az aláhúzott szóra kattintasz.

Szeretnéd megismerni leendő munkatársadat? Itt megtalálsz

Kérlek ajánld ismerőseidnek is!nyil1