Mielőtt SPIRI Ingatlanos lettem

A spiritualistás mindig az életem egyik alkotó eleme volt, de a fiatal felnőtt éveimben ez egy kicsit elhalványult, mert fontosabbak voltak az élet örömei, a barátok, a bulik. De mindig fontos volt a fejlődés is, ami a spiritualitás legfontosabb alkotórésze.

Az emberi és anyagi veszteségek, a drámák az életemben, viszont egyre mélyebben előhozták belőlem a spiritualitást, mikor meg kellett értenem, hogy nincsenek véletlenek, minden okkal történik. Hogy a gondolatok vonzzák az életünkbe mindazt, ami megtörtént velünk.

Mindig nagyon érdekelt a pszichológia, épp egy gyorsnyomdai vállalkozást vezettem, mikor már kezdtem kiégni benne, és nagyon sok mindent nem értettem a világból, gondoltam most nem a szakmámban kellene tovább képeznem magam, hanem egy régi vágyam feléleszteni és jelentkezni felsőfokú pszichológiai képzésre. Már elővettem a középiskolai tanulmányokat, kezdtem felkészülni hogy húsz év után felvételire készüljek, mikor egy régi beosztottam bejött hozzám az akkori irodámba és egy borítékban letett nekem tízezer forintot és azt mondta hogy keressem meg azt a pszichológust, akit felírt egy papírra. Azt kérte, hogy egy mágneses rezonancia kezelést kérjek.

Csodálkoztam, és nem volt szükségem erre a pénzre, neki sokkal nagyobb szüksége volt rá, de ragaszkodott hozzá hogy ez az ő ajándéka. Izgatottam jelentkeztem be, fogalmam sem volt, hogy miért, de a kíváncsiságom és az, hogy akkor már tudtam minden okkal történik, nagyon vártam, hogy találkozhassam ezzel az orvossal. Amikor bekopogtam, akkor láttam a kiírást, hogy Dr. XY pszichológus/parapszichológus. A parapszichológusról annyit tudtam csak, hogy kanalakat hajlítgat, ezért egy kicsit félsz is volt bennem.

A vizsgálat alatt nem lehetett beszélnem kb. negyed óráig, ezért gondolkoztam. Eszembe jutott, hogy ha már egy pszichológussal hozott össze a sorsom, akkor megkérdezzem, hogy jó ötlet-e az, ha én is azzá váljak, mert az volt a tervem, ha elvégzem a főiskolát, akkor pszichológusként segítem tovább az embereket. A vizsgálat után a doktornő ezekkel a szavakkal kezdte: „azért nem lenne jó ötlet, mert Ön nagyon érzékeny típus, átvenné a problémákat a páciensektől és nem tudja levédeni magát megfelelően”.

Döbbenten néztem rá, mert a kérdés nálam csak gondolatban volt és hangosan nem kérdeztem. Ezt a témát nagyon kevés emberrel osztottam meg, az sem tudott róla, aki a vizsgálatra befizetett. Mondtam is neki, hogy épp azt akartam kérdezni, érdemes-e nekem pszichológussá válni, alkalmas lennék-e rá. Erre a szemembe nézett és mosolyogva nemet intett a fejével.

Amikor eljöttem tőle, hazaérve belevetettem magam az internetbe és keresgéltem, hogy mi is az a parapszichológus. Nagyon sokat olvastam és egyre jobban tetszett, amit találtam. Két iskolát írtam fel magamnak, de a Mantra Parapszichológiai Szabadegyetemnél volt az az érzésem, hogy oda jelentkezzem. A felvételi beszélgetésnél nagyon tetszett, ahogy a tanár kérdezett és az én kérdéseimre válaszolt. Elmeséltem neki ezt az esetet és csak mosolygott, mikor mondtam, hogy én is gondolatolvasó szeretnék lenni, mint ahogy a doktornő a vizsgálat alatt kitalálta az én kardinális kérdésemet és megadta a számomra fontos választ.

Elvégeztem a három éves képzést, és bár gondolatolvasó nem lett belőlem, de a megérzéseimet jobban tudom használni, és az ott tanult különböző személyiségelemző technikákat azóta is intenzíven használom, sokkal jobban megértem az embereket és az egyes helyzeteket és könnyebben tudok a problémákra megoldást találni.

A gyorsnyomdai vállalkozásom közben lassan elhalt és felváltotta pár évig a személyiségelemzés és ezen belül párkapcsolati tanácsadás, de ez mellett munkálkodott bennem, hogy a vállalkozói attitűdömet jobban kihasználjam, még valami intenzívebb megoldást találjak az üzleti életben. Ez a vágyam aztán az ingatlanozásban teljesedett ki, mely szakmát szintén az ok-okozat törvényszerűség hozta be az életembe, de erről később fogok mesélni Nektek.

SPIRI Ingatlanos

Találj meg a Facebookon is 🙂