Ígértem Nektek, hogy megírom azokat a spirituális élményeimet, tapasztalásaimat, melyeket ingatlanértékesítés folyamatában szereztem.

Az egyik legerősebb és legkedvesebb tapasztalásom az volt, mikor egy csodálatos hangulatú, három szintes, 300 nm-es medencés családi ház értékesítését bízták rám.

A megbízást úgy örököltem meg egy kolléganőmtől, akivel nagyon jó barátok voltunk és egy irodában dolgoztunk az egyik legnagyobb franchise cégnél. Én nagyon „megirigyeltem” tőle ezt a házat, mikor töltötte fel a honlapunkra. Mellette ültem, és néztem a fotókat és nagyon tetszett. Mondtam is neki, okés, hogy ez a Te megbízásod, de én szeretném eladni.

Dolgozott vele fél évig, mikor úgy hozta a sorsa, hogy máshova ment dolgozni, és az ő megbízásainak nagy része nálam landolt. Mikor telefonon beszéltem a tulajdonossal, hogy én leszek az új referense, és szeretném megnézni a házat, kedves, de tartózkodó volt. Megbeszéltük az időpontot, és mikor körbejártuk a házat, a medence mellett megálltam és csak néztem az épületet. Hihetetlen jó kisugárzása volt, nagyon örültem, hogy ott lehettem.

Szimpatikusak lettünk egymásnak a tulajdonos házaspárnak és én belevetettem magam a munkába. Hirdettem, kiajánlottam, kollégákkal beszéltem, hogy minél előbb és a legjobb áron tudjuk értékesíteni ezt a remek ingatlant.

Nagyon szerettem a házat mutatni, mert minden alkalommal egyre jobban beleszerettem, és nagyon drukkoltam, hogy jó vevőt hozzak rá.

Már a harmadik komolyabb érdeklődőnél tartottunk, egy hölgy jött az ikergyerekeivel. Tudtam, hogy a tulajdonosoknak is vannak gyermekeik, volt egy ikerpár is. Ez jó jel volt! Nagyon tetszett nekik, már másodszor voltak ott, akkor jött a férj is, hogy komolyabban elbeszélgessünk a lehetőségekről. Éppen az egyik erkélyen álltunk és néztük a budai hegyeket, a panorámát, és nagyon erős volt a vevők intenzitása a vásárlásra, mikor a tulajdonos felesége egy nagyot sóhajtott. Ránéztem és halkan azt mondta, hogy ilyen házuk soha többé nem lesz. Akkor éreztem, hogy itt valami most történt….

A vevőket kikísértük és visszamentem beszélgetni. Kérdeztem a feleséget, hogy mire gondoltál az erkélyen. Mondta, hogy nehezen engedi el a házat, mert ez az életük munkája. Amikor a telket vették, elképzelték, hogy milyen lenne, aztán szépen lassan megépült és tényleg csodaszép lett.

Három szinten lakható, szép elegáns berendezéssel, elől kertész által tervezett nagy kert, hátul nagy medence, gyönyörű fű és szép növények. Minden nagyon passzolt hozzájuk, de már nagyon nagy volt két embernek, mert a gyerekek már régen kirepültek.

A férjről tudtam, hogy ő nagyon lelkes és tettre kész, hogy megtalálják az új otthonukat, de a feleségről most derült ki hogy nehezen engedi el.

Ekkor mesélték el, hogy a házat már négy éve el akarják adni, volt már kétszer is hogy adásvételi volt kitűzve, de végül nem lett belőle semmi. Először maguk árulták, később bízták ingatlanosra az értékesítést. Mondta a feleség, hogy én is azt mondtam az első alkalommal, hogy milyen harmonikus ez a ház, én is éreztem azt a különleges energiát, ami belengte, ezért gondolja azt hogy ilyen házuk soha sem lesz többé.

Ekkor jöttem rá, hogy ha ezt nem orvosoljuk, akkor én sem fogom tudni eladni a házat, mert amit a Lélek nem enged el, azt ember nem erőltetheti.

Meséltem a Feleségnek arról, hogy minden háznak a benne lakók adják az energiát. Az hogy ez a ház ilyen jó hangulatú, harmonikus és hogy aki ott volt, mindenkinek nagyon tetszett, csak voltak műszaki adottságok amik miatt végül nem ők vették meg eddig.

Meséltem neki arról, hogy amikor belakunk egy házat, akkor az a benne lakókat tükrözi. Vannak házak, amelyeknek nagyon jó energiája van, vannak olyanok, amelyeknek sajnos nem.

De ez nem azt jelenti, hogy ők nem találnak maguknak többé megfelelőt, mert egy ház, mégiscsak egy tárgy, amit mi töltünk fel energiával. Meséltem arról, hogy amikor elköltöznek, akkor fogják kezdeni belakni az új házat a saját energiájukkal és egy kisebb idő után, mikor már a Lélek is teljesen átköltözött az újba, ugyanolyan szép és jó hangulatú lesz, mint ez, amit éppen árulunk.

Láttam rajta, hogy érti amit szeretnék megértetni vele, és láttam a szemén, hogy megkönnyebbült.

Az ikergyerekes házaspár végül nem vette meg, még pár évig kerestem nekik hasonló megoldást, mikor végül úgy döntöttek, hogy nem vesznek ilyen nagy házat, maradnak ott ahol laknak, inkább a gyerekeknek vásároltak két lakást, mert időközben felnőtté váltak.

A medencés házra pedig a beszélgetést követően két hét múlva megérkezett a Vevő egy olyan család képében, ahol a felnőtt gyermekük egy baleset következtében kerekesszékbe kényszerült, és a környéken ez a csodás ház volt arra alkalmas, hogy egy belső liftet kiépítsenek. A Vevő házaspár mikor megnézte, láttam, hogy beleszeretett, de fontos volt számukra a műszaki átalakítás, és mikor kiderült, hogy megoldható, nem is vártak tovább, lefoglalták a házat.

A tulajdonos házaspár nagyon örült, hogy olyannak sikerült eladni, akik értékelni fogják és az átalakítás után boldogok lehetnek benne.

Ők elköltöztek egy kisebb házba és fél év múlva meghívtak vendégségbe, hogy nézzem meg hol laknak.

Figyeltem a házat és őket magukat is. Ugyanazt a harmóniát és lelkesedést láttam Bennük, mint amit a medencés házban. A házon is már jól érezhető volt az ő energiájuk, és amikor kikísértek, megkérdezte a Feleség, hogy ugye látom, hogy jó a ház nekik.

Persze hogy jó volt, hiszen nagyon jó emberek lakták már.

Azóta is jó barátságban vagyunk, rám bízták már más ingatlan értékesítését is.

(A fotó illusztráció, nem a konkrét házat mutatja)

 

SPIRI Ingatlanos

Találj meg a Facebookon is 🙂